lördag 4 maj 2013

Hamburgerbröd/hamburger buns

En ny utmaning idag, att hitta bra recept till hamburgerbröd!
Riktigt bra recept! Brödet blir fluffigt, mjukt, elastiskt och smakar riktigt bra!

Ingredienser, 18st:
  • 1200g vetemjöl
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 paket jäst, 50g
  • 670 ml ljummet vatten
  • 3/4 dl rapsolja (eller olivolja)
  • 2 ägg
  • 1/2 dl sirap eller honung
  • 1 ägg, uppvispat med en msk vatten till pensling
Gör så här:
  1. Blanda de torra ingredienserna i degassistenten.
  2. Lös upp jästen i det vattnet och tillsätt olja, sirap och ägg och vispa lätt med en ballongvisp.
  3. Häll de blöta ingredienserna över de torra i degassistenten och låt knådas väl i cirka 5 minuter.
  4. Häll degen över ett mjölat bord och bearbeta i ett par minuter tills degen släpper från bordet och studsar som en gummi massa.
  5. Olja en bunke och lägg degen i den.
  6. Täck med plastfolie och låt jäsa till dubbelstorlek, tar cirka en timme.
  7. Dela degen i 18 (ca 120g/bit) bitar och forma till runda bollar.
  8. Sätt ugnen på 175°C.
  9. Låt bollarna jäsa i 30 minuter eller tills de fördubblas i storlek.
  10. Pensla med ett uppvispat ägg blandat med en msk vatten.
  11. Strö över sesamfrö.
  12. Grädda i 25 minuter.

Lycka till!

4 kommentarer:

  1. Ser jättegoda ut! Ska provbaka nån gång!

    SvaraRadera
  2. Gör det snart Vend, provbaka innan grillsäsongen börjar då hamburgerköttet ska ligga där på grillen så har du ett utmärkt bröd till :-)

    SvaraRadera
  3. Annika Carlsson5 maj 2013 kl. 14:18

    Vilka fina!

    SvaraRadera