En ny utmaning idag, att hitta bra recept till hamburgerbröd!
Riktigt bra recept! Brödet blir fluffigt, mjukt, elastiskt och smakar riktigt bra!
- 1200g vetemjöl
- 2 msk salt
- 2 msk socker
- 1 paket jäst, 50g
- 670 ml ljummet vatten
- 3/4 dl rapsolja (eller olivolja)
- 2 ägg
- 1/2 dl sirap eller honung
- 1 ägg, uppvispat med en msk vatten till pensling
- Blanda de torra ingredienserna i degassistenten.
- Lös upp jästen i det vattnet och tillsätt olja, sirap och ägg och vispa lätt med en ballongvisp.
- Häll de blöta ingredienserna över de torra i degassistenten och låt knådas väl i cirka 5 minuter.
- Häll degen över ett mjölat bord och bearbeta i ett par minuter tills degen släpper från bordet och studsar som en gummi massa.
- Olja en bunke och lägg degen i den.
- Täck med plastfolie och låt jäsa till dubbelstorlek, tar cirka en timme.
- Dela degen i 18 (ca 120g/bit) bitar och forma till runda bollar.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Låt bollarna jäsa i 30 minuter eller tills de fördubblas i storlek.
- Pensla med ett uppvispat ägg blandat med en msk vatten.
- Strö över sesamfrö.
- Grädda i 25 minuter.
Ser jättegoda ut! Ska provbaka nån gång!
SvaraRaderaGör det snart Vend, provbaka innan grillsäsongen börjar då hamburgerköttet ska ligga där på grillen så har du ett utmärkt bröd till :-)
SvaraRaderaVilka fina!
SvaraRaderaMums!!!
SvaraRadera