Ingredienser till en långpanna på 35x40cm:
- 300g smör
- 2 st vitchokladkakor med vaniljsmak från Marabou á 185g, den ena grovhackad
- 5 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- Rivet skal av en citron
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100g kokosflingor
- 100g torkad tranbär hackad i mindre bitar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med en chokladkaka (185 g).
- I en separat skål, vispa lite lätt socker, vaniljsocker, ägg, citronskal och salt.
- Tillsätt vetemjöl i äggblandningen och rör runt flera varv.
- Vänd ner choklad och smörblandningen i äggsmeten och blanda till en slät smet.
- Klä ugnsformen med bakplåtspapper och häll kaksmeten i den.
- Strö över den hackade chokladen, tranbären och kokosflingorna.
- Grädda i cirka 25 minuter.
- Låt svalna sedan skär kakan i rutor.
- Servera med kräm fräsch blandad med frisk fruktpuré typ mango.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar