Jag i alla fall tyckte att det blir för mycket socket om jag ska baka med denna regel och mäter drygt 7 dl socker . Nej, usch det blir för sött.
Ingredienser
- 350g smör, rumstempererat
- 225g Filadelfia ost
- 4 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 tsk mandelextrakt (uteslutades i detta recept)
- 6 ägg
- 6 dl vetemjöl
Gör så här:- Sätt ugnen på 165°C.
- Smörja och mjöla en 25 cm i diameter bakform.
- Vispa i degassistenten smöret till en lättare fluff.
- Tillsätt färskost och vispa någon minut.
- Tillsätt strösocker och vispa ett par minuter.
- I en separat bunke vispa ägg och vanilj lite lätt med en ballongvisp.
- Tillsätt 1/3 del av äggen över smeten och vispa runt några varv.
- Tillsätt 1/3 del vetemjöl och vispa lätt.
- Varva så med ägg och mjöl tills smeten blev tjock och luftig. Obs vispa inte för mycket annars blir kakan kompakt.
- Häll smeten i bakformen och släta ytan lite. Du kommer att behöva en slickepott för att ta ner smeten i formen för att smeten inte flytande utan tjock.
- Grädda i 75 minuter i nedre delen av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar