Ingredienserna, 36st:- 175g smör, rumstempererat
- 2 1/2 dl mörkt mucovadosocker
- 3/4 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bikarbonat
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 3/4 - 1 dl kakaopulver
- 175g hackad mjölkchoklad, eller mörk om man vill
- 1 dl grovhackade naturella pistaschnötter
Sätt ugnen på 175°C, 165°C varmluft.
Vispa smör, allt socker och vaniljsocker till en slät smet.
Tillsätt ägget och vispa lite.
Blanda de torra ingredienserna och häll dem över smeten.
Blanda med fingrarna till smeten håller ihop.
Vänd ner den hackade chokladen och nötterna och arbeta dem in i degen.
Rulla degen till en längd på cirka 4-5cm i diameter.
Skär längden i 36 bitar
Lägg kakbitarna på en bakplåt med bakplåtpapper på. Det ryms 18-20 kakor per plåt.
Grädda i 10 minuter. Jag gräddade mina två plåtar samtidigt i varmluftugn.
Låt svalna innan kakorna stjälps upp.
Hmmmm, så himla gott....
Lycka till!
Kan ja göra dem socker fria,Får inte äta sött, men blev så sugen ser så goda ut.
SvaraRaderaEVA
Jag har inte provat Eva men jag antar att du får byta ut sockret mot sötningsmedel och en del mandelmjöl. Chokladen får du använda 72%ig så ska det funka. Prova en halvsats annars meddelar jag dig om jag hinner baka sockerfritt före dig :-)
SvaraRadera