Botten, kvadratisk bakform 20x30cm:
- 500g mandelmassa
- 225g smör, rumstemperatur
- 6ägg
- Sätt ugnen på 180°C.
- Kör mandelmassa och smör i matbredaren till en slät smet.
- Tillsätt ägg och mixa knappt en minut.
- Smöra och mjöla (eller mandelmjöl istället för vetemjöl) bakformen.
- Häll smeten i bakformen och släta till jämn yta.
- Grädda 30 minuter.
- Låt svalna 5 minuter sedan vänd bakformen upp och ner så att bottnen lossnar.
- Låt svalna helt sedan skär i rutiga bitar.
- Lägg bitarna på ett galler lite separerade.
- Lägg gallret över en ugnsplåt.
- 200g mörkchoklad
- 4 dl grädde
- 4msk sirap eller honung
- 4 dl strösocker
- 200g smör
- Lägg ihop i en kastrull alla ingredienserna förutom smöret.
- Värm tills allting har smält och blandats ihop till en tjock sås.
- Lägg i smöret, ta av värmeplattan och rör tills allt smör smält i såsen.
- Låt svalna i 15 minuter och häll chokladsåsen över kakrutorna.
- Låt stå en kvart sedan pynta efter smak.
Lycka till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar