Hm så obeskrivligt goda så att man får faktiskt vingar av att äta dem :-) Himmelskt goda och värt att ni provar dem själva! Ett måste!!!
Ingredienser, 36st:
- 175g smör, rumstempererat
- 2 1/2 dl ljus muscovadosocker
- 1/2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1dl mandelmjöl
- 1 ägg
- 1 dl syltade apelsinskal, hemmagjorda annars finns de i butik att köpa
- 175g Marabuochoklad apelsinkrokant, grovt hackad
- 4 1/2 dl vetemjöl
- Sätt ugnen på 175°C, 165°C varmluft.
- Vispa smör, allt socker och vaniljsocker till en slät smet.
- Tillsätt ägget och vispa lite.
- Blanda de torra ingredienserna och häll dem över smeten.
- Blanda med fingrarna till smeten håller ihop.
- Vänd ner den hackade chokladen och apelsinskal och arbeta dem in i degen.
- På ett mjölat bord rulla degen till en längd på cirka 4-5cm i diameter.
- Skär längden i 36 bitar
- Lägg kakbitarna på en bakplåt med bakplåtpapper på. Det ryms 18-20 kakor per plåt.
- Grädda i 10 minuter. Jag gräddade mina två plåtar samtidigt i varmluftugn.
- Låt svalna innan kakorna stjälps upp.
Lycka till!
Otroligt god med en spännande smakkombination! lagom krispiga, sega och inte för söta. Succé här på jobbet :)
SvaraRaderaKram Emma