Den ständiga jakten efter det perfekta deg receptet. Här testade jag tre olika recept som blev till hallonhjärtan, aprikoskakorna och i det här receptet (som delades i två delar) en stor rund kaka och 10 små fyllda kakor.
Ingredienserna:
- 50 g florsocker, 3/4 dl
- 250 g smör, kylskåpskall, cirka 2 3/4 dl
- 3 1/4 dl vetemjöl
- 1 3/4-2 dl maizena (majsstärkelse)
- 2 tsk vaniljsocker
- Sätt ugnen på 180°C.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Hacka smöret i små tärningar och lägg i de torra ingredienserna.
- Bearbeta för hand eller i mixern till en smidig deg som håller ihop och inte klibbar sig verken på fingrarna eller på bakbordet.
- Dela degen i två lika delar.
- Forma den ena delen till en rund stor kaka, cirka 24 cm i diameter.
- För över kakan på en bakplåtspapper.
- Dela den med en kniv i åtta delar, se bilden ovan.
- Tryck ner tummen två gånger på varje i utkanten av varje bit av kakan.
- Baka kakan i 12-14 minuter.
- Låt svalna helt.
- Dekorera med en god kräm och valfri frukt strax innan servering.
- Låt degen vila i minst en timme eller övernatt i kylskåpet.
- Kavla degen till en 3mm tjock ark.
- Stansa till önskade formar och baka i 180°C varm ugn i cirka 10-12 minuter.
Bland de tre provade recepten tyckte jag mest om denna recept!!
Lycka till
Hej Lina!
SvaraRaderaVille bara säga att vi saknar dig (och dina kakor) här :) Hoppas du är tillbaka snart.
Kram Emma
Hej!
RaderaTack snälla Emma, saknar er med :-)
Förhoppningsvis börjar jag jobba på torsdag. Imorgon bakar jag åt er då blir det fika på torsdag " made by me" :-)
Hälsa till alla och vi ses snart.
Kram/Lina