Petit fours är små goda bakelser som jag växte upp med, olika former och smaker. Jag märkte sedan jag kom till Sverige att de inte är lika populära här vilket gjorde att jag slutade baka dem. För ett tag sedan ville jag baka petit fours med mandel smak. Min kakpress gick sönder när jag försökte pressa dessa små kakor till olika former vilket gjorde att jag stoppade smeten i en spritspåse och spritsadedem istället. Efter gräddningen såg de ut som macarons eller kanske whoopie pies.
Detta behövs till 24st petit fours:
- 125 g finmald sötmandel eller mandelmjöl
- 2 dl florsocker
- 4 äggvitor
- Röd färg till de som ska bli röda, några droppar
- 1 msk kakaopulver till de som ska bli bruna
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör, rumstempererat
- 100 g Filadelfia ost
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Vispa ihop ingredienserna till en slät och tjock smet. Spara tills det är dags att fylla petit fours.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda de torra ingredienserna, mandelmjöl, florsocker och vaniljsocker.
Vispa äggvitorna, i en ren glasskål, till hårt skum.
Vän ner de torra ingredienserna i äggviteskum och blanda försiktigt till en homogen smet.
dela smeten i tre olika bunkar.
Tillsätt några droppar rödfärg till en bunke och blanda försiktigt.
Tillsätt en msk kakaopulver till den andra bunken och blanda.
Den tredje bunken behöver inte färgas.
Lägg en smet i taget i en spritspåse och spritsa lika stora klickar på en bakplåt med bakplåtpapper på.
Varje smet gör 16 små klickar = 8st petit fours. Summan: 8st bruna, 8st rosa och 8st neutrala.
Grädda i 10-12 minuter.
Låt svalna helt innan de stjälps upp från plåten.
Spritsa fyllningen på hälften av petit fours och para ihop de två och två (som att lägga lock på fyllningen), se bild.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar