Här kommer en müsli-variant som man blir länge mätt på och inte bara det utan att den smakar så himla gott särskilt med naturell yoghurt! Jag brukar göra en stor sats för att müslin håller sig länge i en tät burk, minst två månader.
Ingredienser, en stor sats på ca 1500 g:
- 1 påse hasselnötter, 200 g, grovt hackade
- 1 påse sötmandel, 200 g, grovt hackade
- 3 dl valnötter, om tillgängligt, grovt hackade
- 1 påse kokosflingor, 200g
- 2 dl solroskärnor
- 2 dl pumpakärnor
- 2 dl sesamfrön
- 1 dl linfrön
- 3 dl havregryn (uteslutas för LCHF:are)
- 3/4 dl olivolja
- 2 dl torkad blåbär, kan uteslutas
- 2 dl torkad hallon, Kan uteslutas
- 2 msk honung
- 1 msk mald kanel
- Sätt ugnen på 175°C.
- I en bakplåt, blanda kokosflingor, havregryn och linfrö. Rosta tills kokosen har fått guldbrunfärg.
- Blanda resten av ingredienserna förutom bären, olivoljan, kanel och honung.
- Rosta i ca 25 minuter. Rör om då och då tills du tycker att nötterna har fått en bra rostsmak.
- Ta ut bakplåten från ugnen och låt svalna i 5 minuter.
- Rör i olivolja, kanel och honung och sist bären (man blandar bäst genom att gnugga müslin lätt mellan handflatorna, ta gärna rena diskhandskar på så att du inte bränner dig).
- Låt svalna helt innan du förvarar i glas- eller plastburkar.
Lycka till!
Bästa müslin ever!! ��
SvaraRadera/Jennie