Ingredienser:
Tårtbotten består av två delar:
Del 1, sockerkaksmet:
- 75 g smör, rumstempererad
- 1 dl strösocker
- 4 äggulor
- 3 msk mjölk
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 4 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 50 g mandelspån
Fyllning:
- 2 dl vispad grädde + 1 dl till garnering
- 2 msk cointreau/citruslikör
- 300 g färska jordgubbar + 200 jordgubbar till garnering
- Del 1: Vispa smör och socker. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en homogen smet.
- Del 2: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret gradvis under vispning.
- Bred sockerkakasmeten på ett bakplåtspapper placerad på en bakplåt.
- Bred marängen på sockerkakasmeten.
- Garnera med mandelspån och grädda vid 150°C cirka 40 minuter.
- Låt svalna helt.
- Vänd tårtbottnen upp och ner med hjälp av en köks duk.
- Fyllning: Blanda försiktigt den vispade grädden med citruslikören och bred på tårtan
- Skär 300 g jordgubbar i mindre bitar och täck hela grädde ytan länges hela tårtbottnen.
- Rulla ihop tårtan, se bild.
- Garnera med grädde och jordgubbar.
Lyck till!
den bästa tårtan som finns!! Sååå god! Puss på dej svärmor
SvaraRadera