- 150 g smör lätt smält
- 2 1/2 dl brunfarin, muscovadosocker eller vanlig strösocker
- 3 medelstora ägg
- 3 tsk vaniljsocker
- 5 msk kakaopulver
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- (100 g mörkchoklad att smälta och rör i den färdiga smeten innan den gräddas) kan uteslutas om man inte har. Jag brukar testa med smaksatt mörkchoklad om man inte vill baka den klassiska kladdkakan.
Gör så här:
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt de samtidigt som det smälta smöret.
- Rör ihop försiktigt.
- Häll smeten i en smord och mjölad bakform.
- Grädda 15-20 minuter vid 170°C.
- Låt kakan vila minst 30 minuter innan du serverar den.
- Pudra med florsocker eller vaniljsocker.
- Gott att serveras med hallon och vaniljglass eller grädde.
Lycka till
Åhh! Tack så mycket för receptet!! :)
SvaraRaderaKakan blev jättekladdig,precis som jag ville ha den, och så klart;SÅ HIMLA GOD!
100/10 till dig från hela familjen och från mina kompisar :)
Vad kul att du lyckade bra med receptet Maya! Lycka till i fortsättningen när du bakar av mina recept :-) Hälsa till familjen och kompisarna och tacka så mycket för alla dessa poäng jag fick av de men sanningen är att det är du som har bakar.....> poängen går till dig!! Stor kram
Radera