onsdag 6 februari 2013

kladdkaka till Maya

Ingredienserna till en löstagbarform 24cm i diameter:

  • 150 g smör lätt smält
  • 2 1/2 dl brunfarin, muscovadosocker eller vanlig strösocker
  • 3 medelstora ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakaopulver
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • (100 g mörkchoklad att smälta och rör i den färdiga smeten innan den gräddas) kan uteslutas om man inte har. Jag brukar testa med smaksatt mörkchoklad om man inte vill baka den klassiska kladdkakan.

 Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt de samtidigt som det smälta smöret.
  3. Rör ihop försiktigt.
  4. Häll smeten i en smord och mjölad bakform.
  5. Grädda 15-20 minuter vid 170°C.
  6. Låt kakan vila minst 30 minuter innan du serverar den.
  7. Pudra med florsocker eller vaniljsocker.
  8. Gott att serveras med hallon och vaniljglass eller grädde.
Så snabbt, enkelt och så himla gott!!
Lycka till

2 kommentarer:

  1. Åhh! Tack så mycket för receptet!! :)
    Kakan blev jättekladdig,precis som jag ville ha den, och så klart;SÅ HIMLA GOD!

    100/10 till dig från hela familjen och från mina kompisar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du lyckade bra med receptet Maya! Lycka till i fortsättningen när du bakar av mina recept :-) Hälsa till familjen och kompisarna och tacka så mycket för alla dessa poäng jag fick av de men sanningen är att det är du som har bakar.....> poängen går till dig!! Stor kram

      Radera