Ingredienserna, till en rulle:
- 6 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 1 påse kall marsanpulver, 50g. Det går bra också med kok marsanpulver.
- 100 g malda hasselnötter
- 1 msk kakaopulver, kan utslutas.
- 50 g smält mörkchoklad och 1 msk florsocker till garnering
Fyllning:
3 dl vispad grädde
2 tsk vaniljsocker
En burk konserverade mandariner
Hallon, kan uteslutas
Gör så här:
I en ren glasskål, vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under tiden du vispar på medelhastighet. Blanda marsanpulvret med dem malda hasselnötterna och kakaopulvret. Vänd försiktigt ner i smeten. Rör om försiktigt med en slickepott till en jämn smet. Sprita (som bilderna ovan) eller bred smeten på en bakplåt med bakplåtpapper på. Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Vänd sedan försiktigt tårtbottnen upp & ner på en köks duk och lossa försiktigt bakplåtspappret.
Bred den vispade grädden på. Lägg dem avrunna mandariner på.
Rulla ihop och garnera med grädde, smält choklad och hallon eller mandariner, se bilderna. Pudra med florsocker.
Bilden nedan är en radda budapestrullar jag bakade till en kollegas 50-årskalas.
Lycka till
Hej Lina!
SvaraRaderaKul att se att du är igång igen. Fina inlägg, blir hungrig! Ha det gott!
Kram Emma