söndag 27 januari 2013

Kokoskaka LCHF

En del människor vågar testa nya bantningsmetoder bl a LCHF metoden. Alla LCHF recepten uppskattas även av diabetiker. Därför när man bjuder stort antal människor på fika så är det alltid trevligare att baka något extra till de andra som inte kan äta det vanliga. Det brukar förstås vara uppskattat. Här kommer ett recept jag provade från nätet men fick modifiera lite i ingredienserna. Bilden jag lägger upp är inte min egen men min kokoskaka såg ut precis som på bilden. Obs! Kakan håller ihop och smakar bäst i rumstemperatur. Antingen äter man den när den har svalnat eller så får den ligga ett par timmar utanför kylskåpet innan servering.


Detta behöver du till en 24 cm i diameter form:

  • 2dl mandelmjöl, köpt eller hemmaförberett
  • 1 1/2dl sötningsmedel, Stevia sugar
  • 2dl kokosflingor
  • 150g smältsmör
  • 1/2dl rapsolja
  • 4st medelstora ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 25g mandelflagel till garnering

Så här gör du:
  1. Sätt ungen på 175°C.
  2. Vispa ägg, vaniljpulver och sötningsmedel poröst.
  3. Rör ner det smälta smöret i äggsmeten.
  4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ihop till en tjock och någorlunda slät smet. 
  5. Häll smeten i en mjölad bakform.
  6. Garnera med mandelflagel.
  7. Grädda på nedersta gallret i cirka 40 minuter.
Smarrigt och så himla gott :-)

 Lycka till





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar