söndag 27 januari 2013

Fröig sockerkaka LCHF

Jaha, vad ska man bjuda dem andra få på när de inte kan äta makroner? Jobbigt att leta upp ett nytt recept som man inte ens vet om det är väl beprövat. Jag slänger ihop lite ingredienser och så blir det bra tänkte jag, och det blev det! Här kommer mitt alldeles egna påhittade recept!


Ingredienserna till en 25x10 cm form
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dl Stevia sugar
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl riven gräddost
  • 4 msk kokosmjöl
  • 3 msk svartsesam
  • 3 msk solroskärnor
  • 3 msk pumpakärnor
  • 25g smör till stekning
  • 3 msk mjölk
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
Frosting:
  • 100g färskost
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk  Stevia sugar
  • 1 msk lime saft
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 1/2 tsk vaniljpulver
       Hallon till garnering


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C, eller 160°C varmluft.
  2. Stek sesam, solros- och pumpakärnorna till de får färg.
  3. Vispa ägg (och äggulor), sötningsmedel och vaniljpulvret. Tillsätt mjölken, osten och de stekta kärnorna inklusive steksmöret och rör om.
  4. Blanda ihop kokosmjöl, fiberhusk och bakpulver och blanda i kaksmeten.
  5. Grädda ca 20 minuter.
  6. Stjälp upp och låt svalna.
  7. Bred eller spritsa frosting på kakan. Garnera med hallon.

    Den här läckra fröiga kaka fick mycket beröm, särskilt för frostningen. Även dem som inte var LCHF:are tyckte att det var så himla gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar