Detta behöves för en sats på 50 st kakor:
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 3/4 dl raps eller annan vegetabilisk olja
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 500g vetemjöl
- 100g pistaschnötter, finhackade
- 150g sesam
- 5 msk flytande honung
- Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker med ballongvisp i någon minut.
- Tillsätt olja och vispa ytterligare i en minut.
- Tillsätt hälften av mjölet och blanda tills allt mjöl inkorporerats i degen.
- Tillsätt resten av mjölet, pistaschnötter och bakpulver och knåda till en smet som håller samman och släpper från bunken eller bak ytan.Denna deg behöver inte vila och stå kallt i kylskåp. Man kan börja kavla och stansa små kakor med en gång.
- Kavla degen till 2-3mm tjock botten. Stansa ut små kakor cirka 50 st. Pensla med flytande honung.
- Doppa kakorna i honung som fungerar som lim för sesamfröna.
- Placera kakorna på bakplåt med smörpapper på, 25 kakor/plåt.
- Grädda i 12 minuter.
Låt svalna i fem minuter innan du stjälper från plåten.
Detta är små portionskakor som håller länge i en burk i rumspemperatur. Så himla gott, nyttigt och utan konserveringsmedel i :-)
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar