Ingredienserna gäller en pajform på 27cm i diameter
Kexbotten
10st digestivekex
50g smör
Slå sönder digestivekex (eller kör i mixer) och arbeta in smöret. Tryck smeten i en pajform, platta med fingrar så att det täcker hela formen. Kanterna behöver inte täckas.
Fyllning 1
1/2 kg färska jordgubbar
1 msk strösocker
Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda med socker. Lägg fyllningen över kexbottnen i pajformen. Grädda vid 200°C i cirka 10 minuter.
Fyllning 2, frangipane
125g socker
125g rumstempererat smör
125g mandelmjöl
25g vetemjöl
2 stora ägg
1 krm salt
Vispa smör och socker till en slät massa.
Tillsätt dem torra ingredienserna och blanda väl.
Tillsätt ägg och blanda till en enda slät smet.
Bred mandelfyllningen över de gräddade jordgubbarna och grädda vidare i cirka 20 minuter.
Enkelt och smaskigt gott! Serveras med äkta vaniljkräm.
Lycka till!
Det här receptet skall jag komma ihåg i sommar då jorgubbarna (förhoppningsvis ..) mognar i landet :)
SvaraRaderaHälsningar emma