Mina ekologiska bananer blev jätte mogna då var det inte gott att äta upp men istället bakade jag på dem banan-muffins efter ett recept jag har lånat från Stephanie Jaworski. Tro det eller ej, receptet var det lättaste jag har gjort och banan-muffinsarna blev så himla goda! En sats blev 12 stycken medelstora muffins.
Detta behöver du:
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk mald kanel
- 100 g hackade valnötter
- 3 medelstora eller 2 stora mosade bananer, helst ekologiska för den intensiva smakens skull
- 1 tsk vaniljpulver
- 100 g rumstempererat smör, lite mjukgjort i mikron
- 2 stora ägg
Frosting:
- 200g smör, rumstempererat
- 1 dl ljus muscovadosocker
- 1 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 200g Filadelfiaost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°C.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke för sig själva.
- Vispa ägg och vaniljpulver med en ballongvisp.
- Tillsätt smöret och den mosade bananen och vispa lätt.
- Häll äggröran över de torra ingredienserna i den andra bunken och blanda lätt.
- Fördela smeten i tolv stycken muffinsformar som är redan placerade i en muffins bakform.
- Grädda i 20-25 minuter.
- Stjälp upp från muffinsplåten efter cirka 5 minuter och låt svalna på galler.
Frosting:
- Vispa smör, muscovadosocker, florsocker och vaniljsocker pösigt.
- Tillsätt filadelfiaost och vispa samman till en slät smet, tar någon minut bara.
- Lägg smeten i en spritspåse och spritsa frostningen på muffinsarna.
- Pynta med hackade valnötter.
Lycka till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar