Jag har beställt en bok om LCHF recept, både mat och sötsak men jag orkade inte bläddra i den när jag hade häcken full med macaroner och citronpajer på samma kväll! Jag tog friheten att höfta lite ingredienser, man tager vad man haver :-), som gav liv åt åt denna underbart goda små bakelser trots LCHF-effekten :-)
- 2 äggvitor, rumstemperatur
- 1 dl sötningsmedel
- 3 droppar ättiksyra
- 100g mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 8st valnötshalvor
- Mörkchoklad, 72%, 20g
Sätt ugnen på 180°C.
Vispa äggvita med sötningsmedel och ättiksyra till en styv maräng.
Tillsätt mandelmjöl och kokosmjöl och blanda försiktig.
fördela smeten i åtta stycken aluminiumformar, muffinformar eller direkt på bakplåtspapper.
Tryck en valnötshalva på varje smetklick.
Grädda i cika 10-12 minuter.
Smält chokladen och ringla över kakorna när de är svala.
Lycka till alla LCHF:are!
De var supergoda Lina!
SvaraRadera