onsdag 13 mars 2013

Fläskfile med bambuskott

En enkel och supergod kötträtt blir min räddning när jag har alldeles för brottom med maten. Prova den här curry fläskfilé gryta när du vill trolla fram en god middag på mindre än 30 minuter. Se till bara att ha ingredienserna hemma så slipper du förlora så mycket tid på att handla! Kokt ris och sallad är gott till!


Detta behöver du till 4 personer:
600g fläskfilé
1 burk strimlad eller skivad bambuskott, avrunnen
1 medelstor gul lök, hackad
1 msk curry
1 tsk svartpeppar
1 1/2 tsk salt
2 -3 msk rapsolja
1 msk soja
1 msk maizena
4 dl vatten

Gör så här:
Börja med koka ris så att riset och köttgryta blir klara samtidigt!

Skär fläskfilén i avlånga bitar.
Marinera köttet med soja och maizena. 
I en stekpanna, stek köttet i 2 msk rapsolja på hög värme tills allt vätska försvinner.
För över det stekta köttet till en gryta.
I samma stekpanna stek gul lök med curry och resterande rapsolja.
Häll bambuskott över löken och stek någon minut.
Lägg den stekta löken över köttet i grytan och häll 4 dl vatten på så det täcker innehållet.
Salta och krydda.
Koka i cirka fem minuter.
Färdigt!
Mums, så himla gott!


2 kommentarer:

  1. Men när ska man ha i bambuskotten då?? ;-) Puss emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha tillsammans med den färdigstekta löken :-) Vad bra du läser Emma! Tack och stor kram <3

      Radera