torsdag 9 maj 2013

Orange chocolate chip cookies/Apelsin choklad kakor

Snacka om inspirationen som bara kom vid första ögonkastet på en Marabou apelsinkrokant chokladkaka när jag handlade idag :-) Ja, det blev underbart goda kakor ska jag säga er!
 Hm så obeskrivligt goda så att man får faktiskt vingar av att äta dem :-) Himmelskt goda och värt att ni provar dem själva! Ett måste!!!

Ingredienser, 36st:
  • 175g smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl ljus muscovadosocker
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl syltade apelsinskal, hemmagjorda annars finns de i butik att köpa
  • 175g Marabuochoklad apelsinkrokant, grovt hackad
  • 4 1/2 dl vetemjöl
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C, 165°C varmluft.
  2. Vispa smör, allt socker och vaniljsocker till en slät smet.
  3. Tillsätt ägget och vispa lite.
  4. Blanda de torra ingredienserna och häll dem över smeten.
  5. Blanda med fingrarna till smeten håller ihop.
  6. Vänd ner den hackade chokladen och apelsinskal och arbeta dem in i degen.
  7. På ett mjölat bord rulla degen till en längd på cirka 4-5cm i diameter.
  8. Skär längden i 36 bitar  
  9. Lägg kakbitarna på en bakplåt med bakplåtpapper på. Det ryms 18-20 kakor per plåt.
  10. Grädda i 10 minuter. Jag gräddade mina två plåtar samtidigt i varmluftugn.
  11. Låt svalna innan kakorna stjälps upp.
Lycka till!

1 kommentar:

  1. Otroligt god med en spännande smakkombination! lagom krispiga, sega och inte för söta. Succé här på jobbet :)
    Kram Emma

    SvaraRadera