onsdag 29 maj 2013

vitchokladkaka med kokos & tranbär

Att baka i långpanna är inte min grej men ibland gör jag det ändå och ångrar mig sedan! Idag bakades vitchokladkaka med smak av kokos och tranbär med en sting av citrussmak.
Ingredienser till en långpanna på 35x40cm:

  • 300g smör
  • 2 st vitchokladkakor med vaniljsmak från Marabou á 185g, den ena grovhackad
  • 5 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av en citron
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100g kokosflingor
  • 100g torkad tranbär hackad i mindre bitar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med en chokladkaka (185 g).
  3. I en separat skål, vispa lite lätt socker, vaniljsocker, ägg, citronskal och salt.
  4. Tillsätt vetemjöl i äggblandningen och rör runt flera varv.
  5. Vänd ner choklad och smörblandningen i äggsmeten och blanda till en slät smet.
  6. Klä ugnsformen med bakplåtspapper och häll kaksmeten i den.
  7. Strö över den hackade chokladen, tranbären och kokosflingorna.
  8. Grädda i cirka 25 minuter.
  9. Låt svalna sedan skär kakan i rutor.
  10. Servera med kräm fräsch blandad med frisk fruktpuré typ mango.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar