onsdag 15 maj 2013

Kondisbitar/confectionary bits

 
Ingredienser 28st:
 Botten, kvadratisk bakform 20x30cm:
  • 500g mandelmassa
  • 225g smör, rumstemperatur
  • 6ägg
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Kör mandelmassa och smör i matbredaren till en slät smet.
  3. Tillsätt ägg och mixa knappt en minut.
  4. Smöra och mjöla (eller mandelmjöl istället för vetemjöl) bakformen.
  5. Häll smeten i bakformen och släta till jämn yta.
  6. Grädda 30 minuter.
  7. Låt svalna 5 minuter sedan vänd bakformen upp och ner så att bottnen lossnar.
  8. Låt svalna helt sedan skär i rutiga bitar.
  9. Lägg bitarna på ett galler lite separerade.
  10. Lägg gallret över en ugnsplåt.

Chokladglasering:
  • 200g mörkchoklad
  • 4 dl grädde
  • 4msk sirap eller honung
  • 4 dl strösocker
  • 200g smör

Gör så här:
  1. Lägg ihop i en kastrull alla ingredienserna förutom smöret.
  2. Värm tills allting har smält och blandats ihop till en tjock sås.
  3. Lägg i smöret, ta av värmeplattan och rör tills allt smör smält i såsen.
  4. Låt svalna i 15 minuter och häll chokladsåsen över kakrutorna.
  5. Låt stå en kvart sedan pynta efter smak.

Lycka till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar