onsdag 27 mars 2013

Påskiga chokladrutor

Torsdagsfika igen (onsdags egentligen men imorgon är många lediga på skärtorsdag så får man tidigare fika) och jag blir inspirerad att baka något påskaktigt så blev choklad mitt första val. Resultatet blev dessa ljuvliga chokladrutor som har dekorationsmässigt förstörts lite av mitt val av påskägg :-( men ni kanske inte tycker så!


Ingredienser till en bakplåt på 35x40cm
  •  400 gram smör
  •  6 dl socker
  •  4 ägg
  •  2 dl kakao
  •  4 dl vetemjöl
  •  6 tsk vaniljsocker
  •  2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker lite lätt.
  3. Blanda de övriga ingredienser och ös ner dem i ägg och socker smeten.
  4. Vispa lite lätt sedan bred ut smeten i en smord långpanna.
  5. Grädda i 30 minuter.
Glasyr:
  • 4 dl grädde
  • 4 dl strösocker
  • 4 msk sirap
  • 200 g mörkchoklad
  • 200 g smält smör
  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull förutom smöret. Koka i ungefär 15 minuter tills glasyren tjocknar.
  2. Tag av värmen och blanda i det kalla smöret (små tärningar). 
  3. Skär kakan i 40 rutor och dra isär dem från varandra lite. Bred den ljumna glasyren på.
  4. Pynta med physalis och grädde, skär även gröna blad och rosa blommor.....
Här har jag varit påskig eftersom det är påsk vecka!!Kakan är mäktig så den passar bra med vispad grädde utan socker.
Har redan tjuvsmakat, så himla gott!
Lycka till!

3 kommentarer:

  1. Tack för att jag fick smaka Lina trots att jag tillhörde "fel" våning idag ... Jättegott! :)
    Glad påsk!
    Kram Emma

    SvaraRadera
  2. Mums så goda de var!! Jättefina med lilla (och goda!!) påskägget ovanpå! Tack! Maria R

    SvaraRadera
  3. Instämmer i lovorden!
    Suveräna bakverk som vi får ta del av

    SvaraRadera