Ingredienser, 24cm i diameter
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 150g smält smör
- 5 msk kakaopulver
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 dl hemmagjort kola i bitar eller motsvarande
- 3 bananer att steka (en stekpanna smält 25g smör+25g strösocker och en matsked ljussirap. Lägg i de skalade bananer och stek tills sockerlag har karameliserats. Bananerna steks på båda sidorna)
Gör så här:
- Vispa lätt socker och ägg.
- Tillsätt resten av ingredienserna förutom banan och kola och blanda ett parminuter med ballongvisp.
- Häll smeten i en smord och mjölad bakform.
- Lägg de stekta bananerna i smeten.
- Strö över kola bitarna.
- Grädda vid 170°C i cirka 25 minuter.
- 250g ricotta
- 100g päron marmelad (hade egen päronmarmelad med valnötter och vanilj)
- 2 dl vispad grädde
- Mixa ricottan med marmeladen i en matberedare till en slät massa.
- Blanda ihop med den vispade grädden.
- Täck kakan med denna topping och dekorera med exempelvis nötter eller frukt.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar