söndag 28 juli 2013

Kladdig banankaka

Nog med lathet! Nu ska det bakas och inte bara solas. En banankaka med choklad och kola blev det men ni ska bara veta vad smaskig och oemotståndlig den var! Så himla gott, bara att sätta igång och följa receptet till en lyckad och njutningsbar himmelskt god kaka!
Ingredienser, 24cm i diameter
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 150g smält smör
  • 5 msk kakaopulver
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 dl hemmagjort kola i bitar eller motsvarande
  • 3 bananer att steka (en stekpanna smält 25g smör+25g strösocker och en matsked ljussirap. Lägg i de skalade bananer och stek tills sockerlag har karameliserats. Bananerna steks på båda sidorna)

Gör så här:
  1. Vispa lätt socker och ägg.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna förutom banan och kola och blanda ett parminuter med ballongvisp.
  3. Häll smeten i en smord och mjölad bakform.
  4. Lägg de stekta bananerna i smeten.
  5. Strö över kola bitarna.
  6. Grädda vid 170°C i cirka 25 minuter.

Topping:
  • 250g ricotta
  • 100g päron marmelad (hade egen päronmarmelad med valnötter och vanilj)
  • 2 dl vispad grädde
  1. Mixa ricottan med marmeladen i en matberedare till en slät massa.
  2. Blanda ihop med den vispade grädden.
  3. Täck kakan med denna topping och dekorera med exempelvis nötter eller frukt.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar