tisdag 9 juli 2013

Jordgubbsmuffins

Imorgon ska jag på picnic med några vänner om vädret tillåter annars får vi ta fikat hemma. Till detta har man bakat lite goda saker förstås. Det blev chokladbollar och jordgubbsmuffins nu när det är jordgubbstider. Otroligt goda jordgubbar har jag själv plockat, både Corona och Polka.
Ingredienser, 10 stora muffins:
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kokmarsan
  • 1 krm vaniljpulver 
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 1/2 liter färska jordgubbar, i mindre bitar
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. 
2. Vispa ägg, vaniljpulver och socker poröst.
3. Tillsätt smör och vispa ljust och fluffigt. 
4. Tillsätt mjölk och vispa någon minut. 
5. tillsätt vetemjöl, marsan och bakpulver och vispa till en slät smet.
6. Häll smeten i 10 stora muffinsformar.
7. Fördela jordgubbsbitarna jämt i muffinsformarna och tryck dem i kaksmeten men inte så djupt.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar