Ingredienser, 24cm rund bakform, helst löstagbara kanter
- 1 dl strösocker
- 1 dl mörk muscovadosocker
- 300g smält nougat, Odense
- 1 dl grädde
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakaopulver
- 3 ägg
- 3 bananer
- 100 g mörk Marabou choklad, hackad
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bikarbonat
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält nougat i mikrovågsugn.
- Mosa bananerna med hjälp av en gaffel.
- Vispa ägg med strösocker, muscovadosocker, vaniljsocker och salt.
- Blanda i den smälta nougaten.
- Rör ner den mosade bananerna och grädden och vispa lite lätt.
- Blanda ihop mjöl, bikarbonat och kakaopulver, vänd ner i smeten och vispa till en homogen konsistens.
- Häll blandningen i väl smord och mjölad form.
- Strö den hackade chokladen över.
- Grädda i ca 40 minuter.
- Låt svalna i 10 minuter sedan häll den varma kolasåsen på.
- servera med vispgrädde eller glass.
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar