måndag 8 april 2013

Banana muffins with walnuts/bananmuffins med valnötter

Mina ekologiska bananer blev jätte mogna då var det inte gott att äta upp men istället bakade jag på dem banan-muffins efter ett recept jag har lånat från Stephanie Jaworski. Tro det eller ej, receptet var det lättaste jag har gjort och banan-muffinsarna blev så himla goda! En sats blev 12 stycken medelstora muffins.
Detta behöver du:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk mald kanel
  • 100 g hackade valnötter
  • 3 medelstora eller 2 stora mosade bananer, helst ekologiska för den intensiva smakens skull
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 100 g rumstempererat smör, lite mjukgjort i mikron
  • 2 stora ägg
Frosting:
  • 200g smör, rumstempererat
  • 1 dl ljus muscovadosocker
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200g Filadelfiaost
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke för sig själva.
  3. Vispa ägg och vaniljpulver med en ballongvisp. 
  4. Tillsätt smöret och den mosade bananen och vispa lätt. 
  5. Häll äggröran över de torra ingredienserna i den andra bunken och blanda lätt.
  6. Fördela smeten i tolv stycken muffinsformar som är redan placerade i en muffins bakform. 
  7. Grädda i 20-25 minuter.
  8. Stjälp upp från muffinsplåten efter cirka 5 minuter och låt svalna på galler.
Frosting:
  1. Vispa smör, muscovadosocker, florsocker och vaniljsocker pösigt.
  2. Tillsätt filadelfiaost och vispa samman till en slät smet, tar någon minut bara.
  3. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa frostningen på muffinsarna.
  4. Pynta med hackade valnötter.
Ärligt talat, mycket njutningsbara bananbakelser!! Bara att prova och smaka på.......såååååå himla gott!
Lycka till!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar