Brödet skulle ut när den inre temperaturen når 97°C. Här blev brödet lite torrt då förstod jag att det blev övergräddat. Men vad gjorde det då? Nej faktiskt ingenting, för när det var dags att äta så smakade det så färskt, mustigt, lite tuggmotstånd och så himla gott :-)
Ingredienser:
| |
Lös upp jästen i lite vatten sedan blanda i surdegsgrunden och resten av vattnet. Tillsätt brödsirap och olivoljan.
Blanda de torra ingredienserna i degassistenten. Häll över vätskan och kör i ungefär 15 minuter.
Täck degen med en blöt köks duk och en bit plastfolie över degen.
Låt vila en timme tills degen har fördubblats i storleken.
Häll ut degen på ett mjölat bord. Dela degen i 4 stora delar och forma till ovalt bröd. Lägg dessa på plåten med bakplåtspapper på och jäs i 30 minuter eller tills de blir dubbelt så stora.
Sätt ugnen på 250°C.
Överför brödbitarna till en förvärmd bakplåt och gör snitt med ett vasst föremål.
Stoppa bröden i ugnen och grädda i 10 min sedan sänken ner temperaturen till 200 grader och grädda ytterligare 30 minuter.
Låt svalna helt på galler utan bakduk, cirka 2 timmar.
Gott!
SvaraRadera