Ingredienserna till en 25x10 cm form
- 3 äggulor
- 1 ägg
- 1 dl Stevia sugar
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 dl riven gräddost
- 4 msk kokosmjöl
- 3 msk svartsesam
- 3 msk solroskärnor
- 3 msk pumpakärnor
- 25g smör till stekning
- 3 msk mjölk
- 1/2 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 100g färskost
- 1 dl creme fraiche
- 2 msk Stevia sugar
- 1 msk lime saft
- 1 tsk rivet limeskal
- 1/2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C, eller 160°C varmluft.
- Stek sesam, solros- och pumpakärnorna till de får färg.
- Vispa ägg (och äggulor), sötningsmedel och vaniljpulvret. Tillsätt mjölken, osten och de stekta kärnorna inklusive steksmöret och rör om.
- Blanda ihop kokosmjöl, fiberhusk och bakpulver och blanda i kaksmeten.
- Grädda ca 20 minuter.
- Stjälp upp och låt svalna.
- Bred eller spritsa frosting på kakan. Garnera med hallon.
-
Den här läckra fröiga kaka fick mycket beröm, särskilt för frostningen. Även dem som inte var LCHF:are tyckte att det var så himla gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar