Det här behöver du till en bakform 24cm i diameter:
- 3 medelstora ägg
- 2 1/2 dl brunfarin
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 1/2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 4 msk solros- eller rapsolja
- 4 dl rårivna morötter
- 1 dl pressad apelsinjuice
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl russin
- 1 1/2 dl hackade valnötter eller pekannötter
- 50 g mjukt smör
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk apelsinskal
- 1 msk lime- eller citronsaft
- 100 g färskost, Philadelphia
- 100 g turkisk yoghurt 10%
- 8 st valnötshalvor till garnering
- Sätt ugnen på 160°C.
- Vispa ägg och brunfarin pösigt.
- Tillsätt oljan och apelsinjuice och vispa några varv.
- Blanda de torra ingredienserna, vänd ner dem i äggsmeten och vispa väl.
- Vänd ner de rårivna morötterna och blanda.
- Tillsätt russin och valnötter, blanda.
- Häll smeten i en smord och mjölad bakform helst med löstagbar kant.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 50-60 minuter beroende på ugnen.
Frosting
- Lägg ihop alla ingredienser och vispa till en slät och krämig smet.
- Bred eller spritsa frostingen över morotskakan.
- Garnera med valnötterna
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar