lördag 22 juni 2013

Filmjölkslimpa med bikarbonat

Om man har bråttom med att baka bröd och absolut inte vill köpa då rekommenderar jag det här receptet. Brödet behöver inte jäsa och man kan använda blandade mjöl sorter istället för att bara ha vetemjöl. En enda nackdel med det här brödet är bismak av bikarbonat. Jag tror jag överdoserade, prova gärna med lite mindre bikarbonat när ni bakar.
Ingredienser, 2 limpor:
  • 7 dl vetemjöl 
  • 7 dl rågmjöl eller vilken sorts mjöl ni önskar
  • 8 dl filmjölk
  • 3 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda mjöl med salt och bikarbonat. 
  3. Häll över filmjölk och blanda till en lös deg som påminner om gröt.
  4. Smörj två avlånga brödformer med lite fett eller lägg i ett bakplåtspapper.
  5. Ställ in brödet i mitten av ugnen och låt det gräddas cirka 50 minuter.
  6. Låt svalna på galler med en köks duk på.
Lycka till!
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar