Mördeg till 2 st runda formar 24cm i diameter
- 300g smör, rumstemperatur
- 1 1/2 dl strösocker
- 6 1/2 dl vetemjöl
- 1 ägg
Gnid in smöret tills allt smör har försvunnit och massa blir smulig och torr.
Tillsätt ägget och knåda lätt tills degmassan blir homogen och smidig.
Dela mördeg i två lika delar och täck två bottnar med dem.
Grädda vid 200°C i cirka tio minuter
Låt svalna
Fyllning:
- 1 kg färskost, rumstempererat i över en timme
- 4 dl creme fraiche
- 3 dl socker
- 10 st ägg
- rivetskal av 1 citron
- 2 krm vaniljpulver1400g päronhalvor, avrunnit
Tillsätt creme fraiche och vispa någon minut.
Tillsätt ägg, vaniljpulver, citronskal och vispa ett par minuter.
Dela päronhalvorna på mördegsbottnarna, det går åt 6-8 halvor per cheesecake.
Häll hälften av ostsmeten på päronhalvorna i vardera ungs form.
Topping:
Kanelströssel: blanda 4 msk strösocker med 2 msk kanel. Strö jämnt över båda cheesecaken.
Baka vid 175 grader i 50 minuter.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar