tisdag 17 december 2013

Russin sockerkaka

     Raisin Pound Cake
    Ingredienser till en avlång form 1,5l:
  • 200 g smör eller margarin
  • 3-4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl russin eller korinter
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
Gör så här:
  1. Smörj och mjöla sockerkaksformen.
  2. Rör det rumsvarma smöret pösigt tillsammans med sockret. Använd helst elvisp eller matberedare.
  3. Rör ner äggen ett och ett i blandningen.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och torkad frukt noga och rör ner i smeten.
  5. Blanda in russin.
  6. Bred ut smeten jämt i formen och grädda kakan i 180-200 grader i cirka 45 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.
  7. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen eller under bakduk.
  8. Låt gärna kakan ligga till sig några dagar, så får den ännu mera smak.
  9. Detta är en kaka som passar fint att frysa.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar