söndag 8 december 2013

Sesame/pistaschkakor med vitchokladfyllning


En goding i repris! Receptet till denna underbara bakverk hittar ni under aprilmånad 2013. Den enda skillnad är att kakorna har parats ihop två och två med en fyllning av vit choklad emellan. I bilden ser ni en hel bottenkaka och en ihålig övrekaka. Detta kan ni åstadkomma med en kakform (pepparkaksform eller annan form).
Vit choklad fyllning: till en sats kakor
  • 200g vit choklad
  • 20g smör
  • 2 msk grädde
  • några droppar grönkaramellfärg
  1. Krossa chokladen och lägg e en skål över ett varmt vattenbad.
  2. Tillsätt de andra ingredienserna och smällt till en homogen tjock blandning.
  3. Spritsa eller lägg en klick choklad på halva kakorna.
  4. Limma ihop dem två och två som bilden ovan.
Kakorna håller länge i rumstemperatur, mer än en månad i alla fall!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar