torsdag 10 oktober 2013

Skink & baconpaj


Sugen på något gott, matigt och snabbt? Prova den här super enkla smaskiga pajen. Jag själv ångrade att jag hade getost i för den luktar inte gott efter gräddningen. Är det så att du inte tycker om getost som mig så prova gärna en annan sort ost. Det går utmärkt att byta!

Ingredienser:
200g strimlad skinka
200g färska champinjoner, skivat
1/2 purjolök, hackat
ett paket bacon, 150g
1 röd paprika, strimlat
Getost, 100g
25g smör
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
Pajskal:
250g vetemjöl
125g smör
1 äggula
2 krm salt
Gör så här:
  1. Förbered pajskalet genom att blanda rumstempererat smör i mjölet och saltet.
  2. Bind ihop med äggulan till en fast deg. Bearbeta inte länge.
  3. Kyl ner pajdegen i cirka 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Stek i smöret både champinjonerna och purjolöken.
  6. Vänd ner den strimlade skinkan och paprikan. Salta och krydda.
  7. Kavla pajdegen och klä en fast ugnsform med den.
  8. Grädda i cirka 20 minuter.
  9. Vänd ner de förstekta ingredienserna.
  10. Vispa lätt med en ballongvisp ägg, mjölk och crème fraiche.
  11. Häll äggblandningen över pajinnehållet.
  12. Avsluta med att lägga getost skivor och förstekta bacon skivor.
  13. Grädda i cirka 25-30 minuter.
Lycka till!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar