Ingredienser till en bakform på 35x40cm:
- 300g mörkchoklad, 72%
- 350g smör
- 5 dl ljus muscovadosocker
- 6 st ägg
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl kakaopulver
- Sätt ugnen på 175°C
- Klä bakformen med bakplåtpapper
- Smält choklad och smör på svag värme
- Vispa, i en separat skål, ägg och socker pösigt
- Tillsätt mjöl och kakaopulver till äggsmeten och vispa någon minut
- Häll choklad och smör blandningen i äggsmeten och vispa lite lätt
- Vänd ner kaksmeten i bakformen och grädda i cirka 25 minuter
- Gör i ordning frukt täcket under tiden kakan gräddas
- Bre fruktsmeten över den varma kakan så att hela ytan täcks
- Grädda kakan i ytterligare 8-10 minuter
- Skär i rutor, cirka 30 st, när kakan har kallnat helt.
- 250-300g ekologisk torkad aprikos, hackad i små rutor
- 1 ask syltad apelsinskal (blanda med lite citrusskal), 150g
- 1 1/2 dl strösocker
- 250g smör
- 1 dl vispgrädde
- 3 msk ljussirap eller honung
- 5 msk vetemjöl
- I en kastrull, blanda alla ingredienserna förutom de torkade frukterna
- Värm försiktigt tills smöret har smält och sedan koka upp blandning till en tjock smet
- Blanda ner fruktbitarna
- 1/2 liter turkisk yoghurt 10%
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl koncentrerad exotisk juice
- Mixa yoghurt med en slickepott så att den blir slät.
- Häll grädden över yoghurten och blanda väl.
- Ringla över den koncentrerade juicen och blanda ett antal varv.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar