torsdag 10 oktober 2013

Gluten och laktosfria muffins


Ett nyttigt och enkelt recept för de som inte tål varken laktos eller gluten. Det finns så många som inte tycker om för mycket klet som kallad topping eller föredrar utan klet överhuvudtaget. De här muffinsar är penslade med sockerlag och doppade i kokosflingor!
Ingredienser, 24 st:
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl morotsjuice, Brämhult använde jag
  • 1/2 dl rapsolja
  • 4 dl majsmjöl eller polenta
  • 1 1/2 msk nyponmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl sötmandel, mald
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt
  3. tillsätt morotsjuice och rapsolja och vispa
  4. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.
  5. Vispa till en tjock smet.
  6. Fördela i muffins silikonformar eller pappersformar
  7. Grädda i cirka 20-25 minuter.
  8. Pensla sedan med lite sockerlag och doppa den penslade yta med kokosflingor.
Lycka till!
 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar