lördag 27 juli 2013

Aprikossemlor/surdeg i repris

 
I februaris inlägg finns ett recept på surdegssemlor. Här kommer dessa semlor i repris fast med en annan sorts fyllning nämligen aprikoskärnor och aprikosmos utöver mandelmassa och grädde. 
 
Fyllning:
  • 300g torkad aprikos
  • 100g aprikosmarmelad
  • 1/2 dl outspädd apelsin/ananasjuice
  • 50g lättrostad och malda aprikoskärnor
(Vispgrädde och mandelmassa fyllning som det står under februari fliken)
Gör så här:
  1. Mixa alla ingredienser i matberedare till en fruktmousse.
  2. Gör en mandelmassa fyllning som man brukar vanligen göra.
  3. Gropa ur semlorna och fyll först med mandelmassa och sedan en matsked aprikosmousse.
  4. Toppa med vispgrädde och lägg locket på.
  5. Pudra locket med florsocker.

Lycka till!

1 kommentar: