- 350g smör, rumstempererat
- 4 dl socker
- 3 dl kakaopulver
- 1 dl sirap
- 1 krm salt
- 6 st ägg
- 3 dl mjöl
- 150g smör
- 1 dl sirap
- 4 dl socker
- 1 1/2 dl grädde
- 300 kokosflingor
- 2 tsk vaniljsocker
- Sätt ugnen på 200°C.
- Klä långpannan bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt vaniljsocker, salt och kakaopulver.
- Tillsätt smöret och vispa till en jämn smet.
- Tillsätt mjöl i omgångar och vispa lite lätt.
- Bred ut kaksmeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 200°C i cirka 20 minuter.
- Häll sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om tills smeten blir homogen. Låt sedan koka upp i cirka 5 minuter
- Häll kokosflingorna i toscasmeten och rör om.
- Bred Toscasmeten på den färdiggräddad kaka och grädda ytterligare 10 minuter tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar