fredag 11 april 2014

Chokladkaka med kokostosca

Ingredienser, långpanna 30x35cm:
  • 350g smör, rumstempererat
  • 4 dl socker
  • 3 dl kakaopulver
  • 1 dl sirap
  • 1 krm salt
  • 6 st ägg
  • 3 dl mjöl
Kokos Tosca:
  • 150g smör
  • 1 dl sirap
  • 4 dl socker
  • 1 1/2 dl grädde
  • 300 kokosflingor
  • 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Klä långpannan bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Tillsätt vaniljsocker, salt och kakaopulver.
  5. Tillsätt smöret och vispa till en jämn smet.
  6. Tillsätt mjöl i omgångar och vispa lite lätt.
  7. Bred ut kaksmeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 200°C i cirka 20 minuter.
Kokostosca:
  1. Häll sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om tills smeten blir homogen. Låt sedan koka upp i cirka 5 minuter
  2. Häll kokosflingorna i toscasmeten och rör om.
  3. Bred Toscasmeten på den färdiggräddad kaka och grädda ytterligare 10 minuter tills kakan fått fin gyllenbrun färg.
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar